ABUS MK4000/MK41000 Garage Deurcontact

30.0047.50 excl. btw

Artikelnummer: N/B Categorie: Tags: ,

Beschrijving

  • Magneetcontact voor in- en opbouw
  • NC-schakelcontact
  • 2 m kabel/4-aderig

De garage deurcontact voor zware deuren is een magneetcontact waarmee grotere deuren (bv. garages) worden beveiligd. Onbevoegd openen wordt gedetecteerd en aan de draadloze alarmcentrale doorgegeven.

De garage deurcontact voor zware deuren wordt in hoofdzaak aangebracht bij rol-, schuif- en kanteldeuren. De melder bestaat uit een magneetcontact (reed) en een magneet. Deze worden parallel aan elkaar aangebracht. Het stroomcircuit van een NC openingsmelder is in rusttoestand gesloten. Wanneer de afstand tussen reed en magneet groter wordt, wordt het stroomcircuit onderbroken en een alarmsignaal gegeven. De melder is beveiligd tegen sabotage.

Optimale plaats voor de montage is in het midden van de oprit. Het reedcontact wordt op de grond gemonteerd, de magneet – op een afstand van ca. 20 mm – aan de binnenzijde van de deur. De garage deurcontact voor zware deuren is zeer goed geschikt voor opbouwmontage. Hij is absoluut water- en stofdicht (IP 68). De melder is dankzij de uiterst robuuste behuizing bestand tegen beschadiging door overrijden. De openingsmelder voor zware deuren is VdS B gecertificeerd.

Buitenveldbescherming
Buitenveldbescherming houdt in dat alleen de magneet die bij deze openingsmelder hoort, de juiste veldsterkte bezit om het stroomcircuit gesloten te houden. Elke verandering van de veldsterkte (bv. door een vreemde magneet) onderbreekt het stroomcircuit waardoor er een alarmsignaal wordt gegeven.

Extra informatie

Buitenveldbescherming

Ja, Nee