Cart

Internet snelheid verhogen

Internet snelheid verhogen, Het is ons wel eerder gelukt. misschien kunnen wij u ook helpen?
Een slome internet verbinden? Daar weten wij bij Multicast wel raad mee. Lees hieronder ons verhaal.

Iedereen die een beetje wat van computers af weet, weet dat er diverse factoren zijn die je internet snelheid beïnvloeden. Met een standaard draadloos netwerk lig je snelheid meestal in iets in de orde van 23 Mbps. Mijn kids werken met een laptop en tijdens mijn maandelijkse controle van hun gedownloade software controleer ik ook regelmatig even via de Speedtest van Ziggo of het allemaal nog een beetje klopt.

Gisterenavond wilde mijn jongste voor een spelletje graag wat extra snelheid en daarom heb ik zijn laptop aangesloten op het bekabeld netwerk. Met een abonnement van 200:40 Mbps (down:up) moet dat toch lukken! Helaas kwam ik tijdens de test niet verder dan 23:3. Als IT-er laat ik dat niet op mij zitten natuurlijk en al snel had ik het probleem gevonden in de instellingen van de netwerkadapter. Hier bleek namelijk het Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) nog aan te staan en na deze uitgezet te hebben had ik een vrolijke snelheid van 203:41 Mbps. Ik blij, mijn zoontje nog blijer!

In sommige gevallen is “TCP/ip versie 6” ook een boosdoener bij het verliezen van de internet verbinding

  1. open netwerkverbindingen
  2. klik met de rechtermuisknop op een lokale netwerkverbinding
  3. klik vervolgends op Eigenschappen
  4. Haal nu het vinkje weg bij TCP/IP versie 6
  5. Klik op ‘OK’
  6. herstart de computer

internet snelheid verhogen

internet snelheidMoraal van het verhaal: soms is het Internet Protocol versie 6 de boosdoener van je snelheid. Mijn advies: probeer eens uit of het bij u snelheidswinst oplevert.

Categorieën: IT Nieuws