You name IT, we do IT!


Remote Monitoring en Management

Remote Monitoring en Management

Onze computer is een integraal onderdeel geworden van onze werkzaamheden en het liefst wil je dat hij het altijd lekker snel doet. In de meeste gevallen is dit gelukkig ook zo, echter net op het moment dat je het niet gebruiken kunt kan er een probleem ontstaan. Hoe fijn zou het zijn als de computer ruimschoots van te voren aan zou geven dat er problemen aan gaan komen. Met behulp van Remote Monitoring en Management kan dit tegenwoordig en dit is niet alleen beperkt tot computers maar ook servers en andere apparatuur zoals printers en routers kunnen gemonitord worden.

Remote Monitoring en Management (RMM)

Remote Monitoring en Management betekent het op afstand in de gaten houden van de toestand van een computer om op die manier problemen te verhelpen voordat ze ontstaan.

Waarom zou je dat doen?

Mensen die voor hun werk afhankelijk zijn van hun computer kunnen alleen geld verdienen als ze er ook mee kunnen werken. Als een server plat ligt geldt dit nog meer omdat hier meerdere mensen door getroffen worden. 20 mensen die 1 uur niet kunnen werken betekent 20 uur minder omzet.

Hoe werkt het monitoring?

Door installatie van een agent op de computer (server) wordt continu de meest belangrijke parameters van de computer uitgelezen. Dit zijn onder andere: processor, geheugen, schijfgrootte (HDD of SSD) en netwerkverkeer. Als met 1 van deze parameters iets mis is treedt er een alarm in werking en zien wij direct wat er mis is. Ook als bijvoorbeeld een apparaat zoals een server of router plotseling offline is, dan zien wij dit onmiddellijk op onze mobiele telefoon en grijpen wij direct in. Zelfs services kunnen wij monitoren en als een service uitvalt kunnen we deze door middel van een script automatisch herstarten.

Kun je dat meten dan niet zonder RMM?

Als je de hiervoor genoemde parameters handmatig gaat bekijken, heb je alleen een moment opname. Een trend zegt echter veel meer dan die momentopname. Als een gebruiker klaagt over dat ’s ochtends zijn computer zo traag is, dan is dat met behulp van de RMM te zien. Als alle overige computers in het netwerk op exact dezelfde tijdstip hetzelfde probleem hadden dan ligt het probleem niet aan die individuele computer maar moet het probleem elders gezocht worden.

Hoe werkt het managen?

Daarnaast is het RMM ook een managementsysteem. Het identificeert of er software updates nodig zijn en installeert de updates volgens een periodiek schema. Op deze wijze zijn de computers altijd up-to-date. Bovendien ziet het of antivirus en anti-spam aanwezig en operationeel is.

ISO 27001

Het RMM systeem werkt volledig volgens ISO normen zoals ISO 27001. Dit betekent ook dat logbestanden worden bijgehouden en periodiek naar de verantwoordelijke persoon gestuurd kunnen worden.

Ook voor particulieren

Voor mensen die thuis een computer hebben en zelf 2 linker handen hebben als het gaat om Windows 10 of Windows 11, kunnen wij de computer ook monitoren. Wij nemen contact met u op als er iets mis dreigt te gaan en kunnen (na uw toestemming) op afstand helpen. Wat kost dat? Voor slechts een paar euro per maand houden wij uw computer in de gaten.

Bonus

Klanten die gebruik maken van ons RMM systeem kunnen bovendien kosteloos gebruik maken van ons Ticket systeem voor het insturen van Changes en Incidenten.

We zijn zo overtuigt van ons systeem dat u het kosteloos een maand lang kunt uitproberen. Binnen een uur is dit geregeld en u zit nergens aan vast. Er is geen contract nodig en het stopt automatisch na 1 maand. Wij installeren de agent op een door u aangegeven computer en voorzien u volledig van alle gegevens die wij verzameld hebben gedurende die maand.

 

Bel ons vrijblijvend op 0591 64 84 84 voor een demo of stuur ons een e-mail via ons contactformulier.

Computer reparatie Computer reparatie

Computer of laptop stuk?
Laptop toetsenbord vervangen?
Virus op uw computer?
Problemen met software of wilt u software geinstalleerd hebben?

Camerabeveiliging Beveiligingscamera's

Multicast is premium partner van ABUS Security Center. Wij kunnen alle soorten beveiligingscamera's leveren en installeren.

Diensten Diensten

Onze diensten zijn zeer uitgebreid. Klik hieronder op de button voor een totaaloverzicht van al onze diensten.

Verkoop hardware en software Verkoop Hard/Software

Met bijna 100 toeleveranciers kunnen wij u, meestal binnen 1 werkdag, nagenoeg alles leveren op het gebied van ICT.