Cart

Antennes, als zendamateur kan ik er een boek over schrijven. Ik werd deze week door een klant uit Odoorn gebeld. Zij zat met de handen in het haar omdat haar WiFi al geruime tijd niet goed werkte. Haar gasten zaten continu te klagen dat ze geen ontvangst hadden. Er zijn al diverse collega’s uit Emmen en omgeving wezen kijken zij ze maar zonder succes en via via had ze gehoord dat Multicast specialist in draadloze verbindingen was. Ik besloot daar diezelfde middag nog even langs te gaan omdat ik toch nog een klus in de buurt had. Daar aangekomen, werd ik rondgeleid door 1 van haar medewerkers en die vertelde mij dat het al een poosje ‘kommer en kwel’ was met de WiFi en dat ze zelfs een dure repeater hadden aangeschaft op verzoek van een Telecom installateur. Dit verslechte de situatie, naar hun idee, alleen maar.

Goed, nog maar eens alles op een rijtje gezet! Eerst mijn laptop aangezet en de diagnose software laten uitzoeken wat er allemaal voor draadloze verbindingen in het pand zat. Dit onder het genot van een bakje koffie.

  • Klant goeie router aangeschaft: Draytek, check!
  • Vrije kanalen: check!
  • Ingesteld op kanaal 1, 6 of 11: check!
  • Access Point vrij opgehangen en antenne netjes rechtop gezet: huh! Zie afbeelding.

 

Beste lezers: Een WiFi antenne moet je altijd rechtop zetten en een Access Point moet je vrij ophangen. Ik heb de Access Point in nog geen 10 minuten met 2 schroefjes opgehangen op ooghoogte en het zal jullie niet verbazen dat de WiFi ontvangst daarna goed was. Trouwens, wist u dat meerdere antennes op een Acces Point de ontvangst en snelheid van uw internet verbeteren?

Wil je graag meer weten of Access Points, bezoek dan de Wiki-pagina voor meer informatie.

Ook problemen met je WiFi en heb je alles goed ingesteld, bel ons gerust voor een afspraak!